6 tips för ett grymt & budgetvänligt företagsevent!

Med lyckade företagsevent skapar man en mötesplats och en mer öppen och inkluderande sammanhållning. Att ha roligt tillsammans med sina kollegor, det är det absolut viktigaste för att trivas på sin arbetsplats. Vi har samlat idéer och tips i denna artikel för att lyckas skapa ett grymt företagsevent med en låg budget.


Att arrangera evenemang med en låg budget innebär att vara kreativ och använda resurserna på ett smart sätt. Det måste inte vara komplicerat eller exklusivt för att bli ett lyckat företagsevent.

Picknick med företaget i parken

Ta med enkla picknickmaträtter som smörgåsar, frukt och drycker och tillbringa en eftermiddag i en närliggande park. Detta är ett avslappnat sätt för kollegor att umgås och njuta av utomhusmiljön tillsammans.

Ta med kubb , krocket eller brännboll som en gemensam aktivitet att roa sig med under picknicken och köp med chokladmedaljer till det vinnande laget.

Tips på parker i Göteborg som är bra alternativ för picknick som företagsevent:

Slottsskogen, Trädgårdsföreningen, Kungsparken, Renströmsparken och Vasaparken.

Öppen gräsyta i slottsskogen Göteborg, picknick.
Palmhuset i trädgårdsföreningen Göteborg

Filmkväll på kontoret

Använd kontorets projektionsskärm eller en stor TV för att visa en film eller TV-serie. Be kollegorna att rösta på vilken film de vill se och se till att det finns popcorn och snacks tillgängliga.

Om man vill få igång en lättsam stämning kan man starta med ett filmquiz på Kahoot. Det kan bli ett trevligt tillskott till filmkvällen och skapa stunder av social gemenskap och skratt under ert företagsevent.

Popcorn som spills

Temadag en vanlig arbetsdag

Anordna temadagar på kontoret där alla uppmanas att klä sig enligt ett visst tema, som till exempel ”superhjältar”, ”decennier” eller ”land”. Detta kan skapa en rolig och avslappnad atmosfär på kontoret en helt vanlig arbetsdag som fylls av humor och glädje.

Köp in något snacks som hänger ihop med temat och utse vinnare av bäst klädda kollega, snyggaste hatt eller stiligaste outfit.

Volontärarbete

Organisera en dag för volontärarbete där företaget deltar i en gemensam välgörenhetsaktivitet, som att städa en strand, hjälpa till på ett lokalt djurhem eller samla in kläder och leksaker till olika hjälporganisationer som tex Stadsmissionen, Erikshjälpen eller Röda korset. Detta är inte bara ett sätt att bidra till samhället utan också ett sätt att stärka teamkänslan genom att göra något fint tillsammans.

Som företag visar detta också på ansvarstagande och att man vill vara en del av något större. Ett företagsevent måste inte alltid inkludera festligheter utan det kan absolut med fördel handla om något helt annat och ha ett större syfte.

Spelkväll

Anordna en spelkväll på kontoret med olika brädspel, kortspel eller TV-spel. Detta är ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att främja samarbete och ha roligt tillsammans.

Klassisk after work på kontoret

Att lyckas med en after work på kontoret handlar om att skapa en avslappnad och trivsam atmosfär där kollegor kan koppla av och umgås efter arbetsdagen. Detta är ett uppskattat och starkt alternativ som passar alla på en arbetsplats. Här är några nyckeltips för att göra din after work till en succé.

Bestäm datum och tid i förväg för att säkerställa att så många som möjligt kan delta. Skicka ut en inbjudan till företagseventet i god tid och påminn kollegorna några dagar innan evenemanget.

Se till att kontorsutrymmet är rent och välorganiserat. Skapa olika områden där människor kan sitta och prata, till exempel loungeområden eller bord med stolar.

Erbjud ett urval av mat och dryck, både alkoholhaltiga och alkoholfria alternativ. Du kan ha en buffé med enkla smårätter som snittar, kallskuret och ostar. Detta räcker långt och om ni sedan plockar fram snacks som nötter, chips och popcorn så finns det alltid något för alla. Tänk på allergi och specialkost och se till att det finns alternativ för alla.

Skapa en avslappnad atmosfär med musik, spel eller andra aktiviteter. Du kan ha en spellista med olika låtar eller ordna en enkel tävling som pingis, brädspel eller quiz.

Det viktigaste är att alla har roligt och känner sig bekväma. Var flexibel och öppen för förslag från kollegorna för att göra evenemanget till deras.

Buffé under ett företagsevent men mingel

Dokumentera företagseventet

Det som sker utan att dokumenteras stannar i stunden, medans foton av det roliga kan plockas fram och skapa långvariga minnen. Se till att ni tar foton för att dokumentera företagseventet ni har tillsammans. Detta är något som ni senare kan se tillbaka till när ni summerar året ni haft och minnas den gemensamma resan och roliga stunder tillsammans samt använda för att visa er företagskultur utåt.

Evenemang kan användas som ett sätt att förstärka företagets kultur och värderingar och därigenom stärks företagets varumärke både internt och externt. Genom att skapa minnesvärda och positiva upplevelser för medarbetarna kan du också bidra till att bygga ett gott rykte som arbetsgivare och attrahera och behålla talanger.

Överväg att ta in en fotograf som dokumenterar ert företagsevent åt er. Det är en investering som säkerställer att bilderna verkligen blir av och som möjliggör att alla andra kan fokusera på eventet i sig och ha roligt tillsammans. Om ni har en medarbetare som gillar att fotografera och som har en kamera så kan ni be denna att ansvara för fotona. En professionell fotograf kommer porträttera eventet med sin erfarenhet och sitt perspektiv som fotograf så om budgeten tillåter detta kan det lyfta bilderna och därigenom varumärket mer än om ni gör det på egen hand.

Det kan räcka att fotografen är med under en del av företagseventet, de måste inte dokumentera hela kvällen.