Vanliga frågor

Att boka en fotosession hos oss ska vara enkelt. Du väljer den tjänst du är i behov av och fyller i plats för fotografering önskat datum och tid vid utcheckningen i kassan. Vi ser över bokningen och återkommer med en specifikation och bekräftelse via mejl inom 48 timmar. Video instruktion

Betalningsformen är via faktura. Vi skickar din faktura via e-post efter leveransen med de färdiga bilderna har skett. Förfallodatum är 15 dagar efter fakturadatum.

Alla våra fotograferingar sker i er miljö/lokal eller utomhus. Den bästa och mest originella platsen är ofta den man har nära till hands. I ditt eget hem eller grönområdet precis utanför, i företagets lokaler eller i utomhusmiljön precis i närheten. Enklaste och smidigaste stället att fotografera på är där man i vanliga fall spenderar sin tid.

Det finns också massa bra allmänna platser som är perfekta för en fotografering, se vår inspirationssida där vi har samlat tips på allmänna platser i Göteborg och Mölndal.

Vi använder naturliga bakgrunder som finns på platsen och naturligt ljus för alla våra bilder. I mörkare miljöer använder vi blixt för att belysa scenen mer. Vi jobbar inte med pappersbakgrunder.

Under fotograferingen är fotografens fokus att få människorna som är framför kameran att känna sig avslappnade, naturliga och att de ska få en rolig stund.

Vi levererar alltid dina digitala bilder via e-post inom 1 till 4 vardagar efter fotograferingen.

Som företag kan du lägga till expressleverans i din bokning. Du kan välja inom 24 timmar eller specifik tid inom 24 timmar. Dessa tillval finns i begränsad tillgång, vid vår bekräftelse får ni information om tillgänglighet och pris.

Ja, på alla bokningar där priset baseras per bild gör du ditt eget val av bilder. Vår editerare gör alltid först ett grundurval i samband med editeringen då dubbletter och bilder där någon tex blundar tas bort. Vi levererar ditt urvalsgalleri via en länk med färdigediterade bilder 1-4 vardagar efter fotograferingen.

På alla bokningar som betalas per timma ingår alla de bästa bilderna från bokningen, utvalda av Fotalla. Vår editerare gör urvalet i samband med editeringen och sedan levererar vi alla de bästa bilderna 1-4 vardagar efter fotograferingen.

Vi levererar en länk via mejl som leder dig till ditt galleri, där du markerar dina favoriter genom att klicka på hjärtat vid bilden. De markerade bilderna hamnar automatiskt i en mapp, gå in i mina favoriter via hjärtat längst upp till höger klicka på Pil-ikonen och på skicka till fotograf för att visa oss att ni är klara med ert val. Video instruktion

Denna urvalsdel sker inte för de bokningar som betalas per timma då alla de bästa bilderna från bokningen ingår, utvalda av Fotalla.

Avboka senast 2 veckor före fotograferingen utan extra kostnad. Med kortare varsel faktureras ni 30% av kostnaden och eventuella utlägg för transportkostnader. När fotosession har påbörjats måste klienten betala hela kostnaden för fotograferingen. Du kan omboka fotograferingen senast 24 timmar före fotograferingen. Vid en ombokning skall önskan om ny dag och tid förmedlas till Fotalla inom 48 timmar efter ombokningen, om detta inte sker faktureras 30% av bokningen och eventuella utlägg för transportkostnader.

Om vi inte kan erbjuda önskad tid och datum föreslår vi andra alternativ. Om vi inte hittar ett bra alternativ som passar för er som kund cancelleras bokningen helt utan kostnad.

Vädret är en yttre omständighet som inte går styra så det är något som vi där och då behöver anpassa oss utefter. När det regnar så brukar det inte vara några stora problem, oftast finns det en plats utomhus där man är lite skyddad mot regnet och på så sätt får vi det att fungera även med regn. I allra värsta fall om det regnar mycket så letar vi gemensamt upp en plats inomhus i närheten till bokningen och tar bilderna där. Om ni garanterat vill undslippa väder och vind rekommenderar vi att ni väljer en plats inomhus.

Ja, vi har möjlighet att förflytta oss där det behövs antingen med fordon eller kollektivtrafik. En reseersättning tillkommer för bokningar utanför centrala Göteborg och Mölndal.

Som privatkund är du fri att använda bilderna fritt som privatperson. Man får inte använda bilder från en privatpersonstjänst i marknadsföringssyfte för företag.

Som företagskund får du använda bilderna fritt för ditt företags marknadsföring och i sociala medier. Du får inte ge eller sälja bilderna vidare till en tredje part.

Ni kan erbjuda en tredjepart eller flera att köpa bilderna från er bokning via oss. Detta är användbart om det är mer än ett företag som vill använda bilderna från en och samma bokning. Ni kommer få en kod att dela till dem som ni vill ska kunna köpa bilder från er bokning, denna kod ger dem sedan access till galleriet där de själva kan göra sitt eget urval av bilder från bokningen. De betalar 100 kr exkl. moms per vald bild.

Steg för tredjeparten:

  1. Mejla till info@fotalla.se och uppge koden
  2. Välj dina bilder i digitalt galleri
  3. Betala via swish*
  4. Vi levererar bilderna digitalt till mejladressen du kontaktat oss från

Pris 100kr exkl. moms per vald bild. Kontakta oss senast 30 dagar efter fototillfället.

*Vid köp som överstiger 600kr exkl. moms finns möjlighet att betala via faktura. Informera oss om detta alternativ önskas.

Kontakta oss på vår mail info@fotalla.se eller ring oss helgfria vardagar mellan 09:00-16:00 på 031-166889