Välj rätt plats!

Hur ska jag välja plats? Vår absolut första rekommendation är att titta runtomkring dig där du befinner dig i vardagen. Den bästa och mest originella platsen är ofta den man har nära till hands. I ditt eget hem eller grönområdet precis utanför. Företagets lokaler eller utomhusmiljön precis i närheten. Enklaste och smidigaste stället att fotografera på är där man i vanliga fall spenderar sin tid. Här sker majoriteten av våra fotograferingar då det även är på dessa platser som våra kunder redan befinner sig så de behöver inte lägga tid på att ta sig till fotograferingsplatsen.

Det finns också massa bra allmänna platser som är perfekta för en fotografering. Vi har samlat några tips på platser i och omkring Göteborg och Mölndal stad med fina miljöer där vi gärna möter upp er för en fotografering.

Slottsskogen

En av Göteborgs äldsta, största och mest besökta parker. Här finns stora gräsytor, olika skogspartier, sjöar och andra fina naturmiljöer. Det finns även några gamla byggnader och en labyrint som är visuellt vackra och fina att fota vid. Slottsskogen är en plats där man kan fånga en varierad miljö på ett och samma ställe. Hitta till platsen.

Botaniska trädgården

En otroligt vacker park full med fint växtliv och mysiga gångar att fota i. Parken bjuder på fontäner, stengångar och blomstrande områden. Det finns även lummiga miljöer där man kan fånga känslan av att vara djupt inne i skogen. Under årets alla årstider finns det alltid fina platser att fånga bilder på i denna park. Hitta till platsen.

Trädgårdsföreningen

En central park i Göteborg som har allt vad en park behöver som stora träd, gröna ytor och fina gångar, plus det kända Palmhuset. Palmhuset är ett stort vackert glashus som är väldigt fint att fånga bilder i även under en regnig dag. Se öppettider för parken och Palmhuset. Hitta till platsen.

Haga

En stadsdel där det finns mysiga kullerstensgator från 1600-talet slingrandes mellan landshövdingshusen, Haga är en av Göteborgs stads mest välkända områden som varje år har många besökare. Här finns många fina byggnader, gator och små hörn som gör sig fina i bild. Vill man fånga en levande stadsmiljö där saker händer runt omkring eller porträtt vid fina trädörrar eller träbyggnader är Haga ett bra val. Hitta till platsen.

Seminarieparken

Idyllisk park med mysiga grusgångar och körsbärsträd som blommar ut i en spektakulär syn under våren. Parken är liten men har flera vackra delar att fota i med slingrande träd och växter. Man kan göra mycket med lite, här kan man till exempel fota vid enkla trädbänkar, svarta lyktstolpar eller vid stentrappan som leder upp mot en universitetsbyggnad. Seminarieparken är centralt belägen nära Linnéplatsen. Hitta till platsen.

Renströmsparken

Bakom konstmuseet i Göteborg finns denna park mellan gamla universitetsbyggnader. Den har en stor och vacker näckrosdamm, pilträd och blommor. En mindre park centralt belägen där man får fina naturliga miljöer och samtidigt har flera gamla tegelbyggnader i närområdet. Dessa byggnader är optimala som bakgrunder i foton när man vill bryta av de sköna grönområdena med lite hårdare material. Hitta till platsen.

Röda sten

Under Älvsborgsbrons södra fäste i Sandarna finns röda sten, detta område innehar Göteborgs enda lagliga graffittivägg samt en imponerande utsikt över bron och hamnen. Här kan man ta bilder med dessa i bakgrunden. Mixen i området av hamn, grafitti, bron och närheten till gamla fabriksbyggnader gör denna plats extra intressant och full med fotomöjligheter. Hitta till platsen.

Delsjön

Klassisk svensk skogsmiljö omger Delsjön, en av Göteborgs populäraste sjöar. Här finns en välbesökt badplats och populära vandringsleder men också flera natursköna miljöer som är vackra att fotas i. Till exempel så finns det en smal udde som leder ut i sjön där klippor och träd gör sig fina tillsammans. Delsjön är ett stort område med många möjligheter. Hitta till platsen.

Eriksberg

Ett hamnområde med långa kajer där man har fin utsikt över Göteborgs hamn, båtar i ständigt flöde ute på vattnet och fritidsbåtar som lagts till vid bryggorna. I Eriksberg har vi den stora bockkranen som blivit till ett landmärke, den reser sig ståtligt upp mellan bostadshusen. Längst med kajerna finns många olika möjligheter till vackra bilder. Hitta till platsen.

Jussi Björlings plats

Vid Göteborgsoperan finns denna lekfulla oas med utsikt över älven, Lilla bommen och den nya Hisingsbron. I bakgrunden blandas båtar och båtkranar och man kan även fånga stadsbilder med byggnaderna runt omkring som bakgrundsmiljöer. Jussi Björlings plats ligger centralt i en marinmiljö med närhet till både Nordstan och centralstationen i Göteborg. Hitta till platsen.

Härlanda tjärn

Populär badsjö med gräsytor, sandstrand och bryggor. Här finns fina grönområden att fotas i som ligger vid vattnet och små klippor som leder ut mot sjön. Man kan även promenera cirka 15 minuter längst med sjön till den västra bryggan där man får en mer naturnära känsla och har vassen tätt växande vid bryggan. Härlanda tjärn ligger nära Skatås och Östra sjukhuset. Hitta till platsen.

Innerstaden

I innerstaden finns flera fotogeniska platser som den klassiska Lejontrappan vid Brunnsparken där det stora röda hjärtat dyker upp vid alla hjärtans dag. Den stora hamnkanalen som slingrar sig fram till trappan har ett par fina mindre broar och omges av gamla stenbyggnader. Gatorna runt kanalen ger en vacker fotomiljö. Hitta till platsen.

Åvägen Gårda

Längst med Åvägen slingrar sig en gammal kullerstensgata längst med vattnet och kantas med en gammal järnkedja och svarta lyktstolpar. Det finns gamla historiska fabrikslokaler i området som är byggda i tegel och Göteborgs ramfabrik ligger också precis vid kanalen. Längst med Ågatan finns några små broar och flera platser där man kan fånga Citygate och Jacy´z ståtliga byggnader i bakgrunden. Hitta till platsen.

Kronhusbodarna

Centralt i Göteborg bara ett stenkast från Nordstan hittar du en av Göteborgs äldsta byggnader Kronhuset och Kronhusbodarna. Detta är en plats med vackra tegelbyggnader som byggdes mellan 1642 och 1700-talet. Idag fylls de med café, galleri och butiker och deras rustika känsla tillsammans med kullerstensgator skapar en vacker miljö för foto. Hitta till platsen.

Platser med utsikt

Keillersparken

På Ramberget, Hisingen i Keillers Park har man en magnifik vy över Göteborg och skärgården. Det är steniga bergsklippor som breder ut sig och låter oss få access till denna fina utsikt. Det är en relativt enkel promenadväg upp till platsen genom parken och väl värt ansträngningen om man vill åt magnifika vyer över staden. Hitta till platsen.

Överås Utsiktsplats

I Örgryte nära Sankt Sigfrids plan kan man promenera upp till denna plats. Här får man stadsvyer över Gothia towers, Liseberg, de nybyggda byggnaderna Citygate och Jacy´z och man kan även se Masthuggskyrkan i fjärran. Det är en mindre utsiktsplats på stenklippor med fin utsikt över stora delar av staden. Hitta till platsen.

Carolus Undecimus Rex

Den absolut bäst bevarade delen av Göteborgs befästningar ligger vid Esperantoplatsen och heter Carlos Undecimus Rex, på bastionens tak liggen en park som har utsikt över Göta Älv. Detta är en utisktplats inom vallgraven nära Järntorget där man har närmare vy över staden och vattnet. Hitta till platsen.

Snikens Kulle

Platsen har fått sitt namn av att många människor tagit sig upp hit för att tjuvlyssna på konserter som spelas på Ullevi, när vinden ligger åt rätt håll ska det vara som att lyssna på musiken inne i arenan. Snikens kulle ligger i Lunden och här får man en vacker vy över staden. Hitta till platsen.

Redbergsparken

Högt och vackert ligger Redbergsparken, här är man i ett grönområde med gräsytor och har samtidigt en fin utsikt över staden. Känslan är att man är närmare staden då vissa byggnader är mer nära inpå parken. Detta är en lättillgänglig plats som passar alla. Hitta till platsen.

Masthuggskyrkan

På toppen av Stigberget ligger Masthuggskyrkan med panoramautsikt över hamninloppet och Göteborg. Detta är ett landmärke för Göteborg och lockar många besökare från hela världen varje år. Det är en vacker stenkyrka omgiven av en mäktig utsikt. Hitta till platsen.

Skansen Kronan

I haga nära Linnégatan ligger Skansen kronan, en försvarsanläggning från slutet av 1600-talet med sin 180 gradliga utsikt över staden. Idag används fästningen som festlokal för Bröllop, konferenser, fester och Julbord men har tidigare även varit både ett fängelse och nödbostad. En plats med historia och fantastiska vyer. Hitta till platsen.

Utsiktsplats Safjället

Uppe på Safjället belönas man med milsvid utsikt över Mölndal. Naturreservatet har vandringsleder, grillplatser och tre dammar. Safjället ligger nära Centrala Mölndal och man tar sig till utsiktsplatsen genom naturreservatet. Detta är en naturskön plats där man får fina utsiktsbilder på klipporna. Hitta till platsen.

Mölndal

Safjällets naturreservat

Norr om Mölndals innerstad finns detta område, här är det en blandning av skog och bergsområde som ger dig känslan av att vara en bra bit utanför staden. Naturreservatet Safjället har vandringsleder, grillplatser och tre dammar. Platsen är full med forntidsminnen som gravar från olika tidsåldrar och rester av en fornborg. Vill man fota nära Mölndal i ett naturområde är denna plats ett bra val. Hitta till platsen.

Gunnebo Slott

Vid Rådasjön ligger välbesökta Gunnebo Slott med sin fina slottsmiljö, trädgård och med sina stora gräsytor. Slottet och trädgården är en av de bästa restaurerade 1700-tals anläggningarna i Skandinavien. Denna plats har många fina miljöer som gör sig fina i bild och är en optimal plats om man vill ha naturskön trädgårdsmiljö eller vackra ståtliga bilder vid slottet och slottsgångarna. Hitta till platsen.

Kvarnbyn

I Kvarnbyn finns det otroligt vackra industribyggnader mitt i forsen och vattnets starka kraft bokstavlingen genomtränger byggnaderna. Detta är en av de mest speciella platserna i Göteborgsregionen och hela grunden till Mölndals stad började här. Vill man åt gamla sten- och tegelbyggnader i kombination med en kraftig fors har man hittat rätt. I området finns också gamla kullerstensgator. Hitta till platsen.

Råda Säteri

Fantastiskt fin Herrgårdsbyggnad från 1700-talet med en vacker trädgård och naturområde som ägs av Härryda kommun. Denna plats är det helt fritt att besöka och njuta av när man behagar. Råda säteri har anor från 1300-talet och har en händelserik historia med plundringar. Den nuvarande mangårdsbyggnaden färdigställdes år 1772 och omges av fina miljöer. Hitta till platsen.

Stensjöns Badplats

En fridfull, natursjön badplats med en strandpromenad som sträcker sig längst med Stensjöns västra kant. Vassen, sanden och naturen vid badplatsen ger en lugn miljö öppen för lekfulla och natursköna bilder. Denna badplats ligger mellan Kvarnbyn och Gunnebo slott och är en vacker plats året om. Hitta till platsen.

Åbykullen

En plats med äventyrslekplats, gångvägar, gräsområden, utsiktsplatser och fina skogsområden där bland annat bok- och ekträd reser sig ståtligt. Skogsmiljön är det som gör denna plats speciell. Åbykullen ligger mellan Åbybergsparken och Åby näridrottsplats, centralt i Mölndal. Hitta till platsen.

Stadshusparken

Stora inbjudande gräsytor precis intill Mölndals stadskärna. Denna plats bjuder på klassisk parkmiljö med små fontäner och stora träd och är Mölndals största park. Den är till för allmänheten och har både utegym, lekplatser och inbjuder till bollspel och picknick under fina sommarkvällar. Parken ligger mellan stadshuset och Häradsgatan. Hitta till platsen.